سری a سامسونگ، یکی از نام آشنا ترین سری محصولات سامسونگ به شمار می رود که چندین سال است به عنوان گوشی های میان رده و البته آبرومند این شرکت بزرگ تولید تلفن همراه، به بازار عرضه می شود . هم اکنون با نقد و بررسی گلکسی a54 سامسونگ که در مارس 2023 معرفی و در همین ماه به بازار عرضه شد همراه شما هستیم.
a54 سامسونگ از اواخر فروردین 1402 وارد بازار ایران شده است و اگر قصد خرید a54 را دارید پیشنهاد میکنیم تا انتهای این نقد و بررسی همراه ما باشید .
طراحی ظاهری a54
طول و عرض گوشی گلکسی a54 سامسونگ، به ترتیب 2/158 و 7/76 میلی متر است. این گوشی سامسونگ 2/8 میلی متر هم ضخامت دارد و وزن آن، حدود 202 گرم است. گلکسی a54 سامسونگ در چهار رنگ سفید، خاکستری، سبز و بنفش به بازار عرضه می شود که این تنوع رنگی می تواند طیف گسترده ای از سلایق را راضی نگه دارد.
بدنه پشت و جلو، هر دو به وسیله شیشه های گوریلا گلس 5 پوشانده شده اند. وجود شیشه در بدنه پشتی گلکسی a54 باعث شده ظاهر درخشان و زیبایی از نمای پشتی برای این میان رده جذاب ساخته شود. در بخش پشتی، دیگر شاهد دوربین هایی که شبیه یک تافته جدا بافته از بدنه جدا شده باشند نیستیم و لنز هر سه دوربین، بدون هیچ قاب بندی ثانویه ای، در گوشه بدنه جا گرفته است.
صفحه نمایش
در بخش صفحه نمایش، گلکسی a54 سامسونگ از یک صفحه نمایش 4/6 اینچی بهره می برد که از نوع Super AMOLED می باشد و دارای نرخ تازه سازی یا همان refresh rate 120 هرتز است که با رزولوشن 1080 در 2380 پیکسل و تراکم پیکسلی 403 پیکسل در هر اینچ، می تواند تصاویر باکیفیتی را به کاربر ارائه بدهد. سامسونگ در صفحه نمایش این گوشی خود از فناوری HDR 10+ استفاده کرده است. هم چنین، بالاترین میزان روشنایی قابل ارائه این صفحه نمایش، 1000 نیت است که این عدد در حالت دستی، 460 نیت قابل افزایش است اما در حالت نور خودکار و زیر نور خورشید به 1000 نیت می رسد. این مقدار باعث می شود در طول روزهای آفتابی نیز مشکلی در کار با صفحه نمایش (البته در حالت نور بیشینه) نداشته باشید. از فناوری Samsung vision booster در این گوشی میان رده سامسونگ استفاده شده است که منجر به بهبود رنگ ها در شرایط نوری متفاوت محیط می شود.
نسبت نمایشگر به بدنه برای گلکسی a54 سامسونگ حدود 82/9 درصد است. اگر چه که این نسبت برای یک گوشی میان رده نسبت مناسبی است اما برای مقایسه، خوب است بدانید که این نسبت برای گلکسی اس 23، برابر 88 درصد و برای گلکسی اس 23 اولترا ، 90 درصد است.
حافظه و رم
گلکسی a54 سامسونگ در دو مدل با حافظه داخلی 128 و 256 گیگابایت به بازار عرضه شده است. مدل 128 گیگابایتی a54 سامسونگ با دو حافظه رم 6 و 8 گیگابایت و مدل 256 گیگابایتی تنها با حافظه رم 8 گیگابایت در دسترس است.
در کنار حافظه داخلی 128 یا 256 گیگابایت، گلکسی a54 سامسونگ از کارت حافظه خارجی تا سقف 1 ترابایت پشتیبانی می کند که این موضوع باعث می شود خیال کاربران از حافظه موجود در دیوایس خود کاملا راحت باشد.
تراشه و سخت افزار
سامسونگ برای گلکسی a54 از تراشه Exinos 1380 استفاده کرده که نسبت به مدل قبلی یعنی a53 با تراشه Exinos 1280 پیشرفت چشمگیری داشته است. این تراشه در گوشی a54 از نظر توان با تراشه های قدرتمندی همچون qualcomm snapdragon 778 که روی گوشی گلکسی a73 استفاده شده برابر می باشد.
این تراشه سامسونگ با فناوری 5 نانومتری ساخته شده و دارای هشت هسته می باشد. از این هشت هسته، چهار هسته از نوع cortex A78 با فرکانس 4/2 گیگاهرتز و چهار هسته از نوع cortex A55 با فرکانس 2 گیگاهرتز هستند.
در کنار تراشه گفته شده، یک پردازنده گرافیکی از نوع MALI-G68 MP5 در این مدل از سری A سامسونگ استفاده شده که در مجموع، قدرت پردازش قابل توجهی برای یک گوشی میان رده به حساب می آید که در مقایسه با مدل های قبلی و یا سایر مدل های قوی تر این سری از محصولات سامسونگ نیز، عملکرد قابل دفاعی ارائه می دهد.


نرم افزار
نوع سیستم عاملی که سامسونگ برای میان رده جدید خودش استفاده کرده است، طبق معمول همان آخرین نسخه سیستم عامل اندروید یعنی نسخه 13 است. رابط کاربری OneUI 1/5 هم سیستم عامل این گوشی در زمان عرضه می باشد.
دوربین
گلکسی A54 سامسونگ از سه دوربین برخوردار می باشد. دوربین اصلی، یک لنز واید 50 مگاپیکسلی است که قابلیت فوکوس خودکار با تشخیص فاز دارد و از لرزش گیر اپتیکال تصویر نیز بهره می برد. دوربین ثانویه، یک لنز اولترا واید 12 مگاپیکسلی با پوشش 123 درجه می باشد و در نهایت، لنز ماکرو با کیفیت 5 مگاپیکسل برای عکس برداری از فاصله بسیار نزدیک از اشیا کوچک که سومین دوربین گلکسی A54 سامسونگ است. در فیلم برداری هم دوربین های این میان رده سامسونگ عملکرد خوبی نشان می دهند. فیلم های ضبط شده با گوشی A54 می تواند با سه رزولوشن 4K، 1080 و 720 و نرخ فریم 30، 60 و یا 480 فریم بر ثانیه (برای رزولوشن 720) به کاربر ارائه شود که توسط کاربر قابل انتخاب است.
در طرف دیگر، دوربین 32 مگاپیکسلی برای تصویربرداری سلفی تعبیه شده است که یک لنز واید 26 میلی متری است که قابلیت فیلم برداری 4K و یا 1080 با نرخ 30 فریم بر ثانیه هم دارد.
در مجموع، ماژول دوربین تعبیه شده روی گلکسی A54 سامسونگ، با نیاز کاربر همخوانی دارد اما یک دوربین شگفت انگیز به حساب نمی آید. همان چیزی که از یک محصول میان رده قابل انتظار است.
باتری
گوشی سامسونگ A54 برای تامین انرژی الکتریکی خود از یک منبع 5000 میلی آمپری لیتیوم یونی استفاده می کند. این باتری همانند اغلب گوشی های چند سال اخیر سامسونگ توسط کاربر قابل تعویض نیست. حداکثر توان شارژ قابل استفاده برای این باتری، 25 وات است که این عدد هم برای بسیاری از گوشی های سامسونگ یکسان است.
درگاه شارژ باتری گلکسی A54 از نوع USB TYPE-C می باشد و قابلیت پشتیبانی از OTG هم از طریق همین درگاه وجود دارد. بنابراین کاربر قابلیت اتصال دستگاه های خارجی نظیر حافظه فلش یا موس به گوشی خود را خواهد داشت. اگر می خواهید در مورد اتصال موس یا کیبورد به گوشی های سامسونگ اطلاعات بیشتری کسب کنید، می توانید مقاله اتصال موس به گوشی های سامسونگ را مطالعه کنید.
جمع بندی نقد و بررسی گلکسی a54 سامسونگ
در این مقاله با نقد و بررسی گلکسی a54 سامسونگ از جهات مختلف همراه شما بودیم تا شما بیشتر با مشخصات و توانایی های این میان رده سامسونگ آشنا شوید .
اگر قصد خرید a54 را دارید هم اکنون می توانید این گوشی جذاب را به صورت از دم قسط از سایت پالیز کالا بخرید .